Sanojen helinää


HYGGE

Kieli: Tanska

Merkitys: Kun koet olevasi vapaa kaikesta ärsyttävästä. Lempeistä ja rauhoittavista asioista nauttiminen.

Miksi tämä sana: Wikipedian mukaan hyggeä "edustaa esimerkiksi lämpimään vilttiin kääriytyminen sadepäivän jälkeen tai kuulas sunnuntaibrunssi hyvien ystävien kanssa". Monet ovat siis hyggeilleet tietämättään.

  Minä tykkään hyggeillä aamuisin. Nuorempana aamiaiseni sisälsi pelkästään 1-2 kuppia kahvia, mutta vanhemmiten olen opetellut syömään jotain kahvin kanssa ja nautiskelemaan hitaista aamuista. Syön aamiaista olohuoneessa, istuen sohvannurkassa ison kahvimukin kanssa, syöden paahtoleipää ja katsoen samalla jotain kivaa videota. Viimeisen kupillisen kanssa syön jotain makeaa.Toki on kiireisiäkin aamuja, jolloin en ehdi muuta kuin napata jotain kiireessä ja juosta bussiin.  Jos en ehdi nauttimaan aamukahvista, nautin päiväkahvista.

  Illalla nukkumaan mennessäni, laitan yleensä joko rauhallista musiikkia tai äänikirjan kuulumaan taustalle. Keskityn nauttimaan sängyn ja lakanoiden pehmeydestä, sekä miten mukavalta tuntuu kääriytyä peiton sisälle. Rölli, toinen kissoistani, tulee yleensä nukkumaan jalkojeni päälle ja toinen, Greta, joko vartioi untani tyynyn vierestä, tai lämmittää varpaitani jalkopäässä. Tähän on hyvä nukahtaa.

Olen huomannut, että pienistä asioista ja päivittäisistä rutiineista nauttiminen on rauhoittanut oloani ja helpottanut ahdistustani, erityisesti pimeänä talviaikana. Joka päivälle on varattu jotain hyvää, ja se on auttanut jaksamaan.

Miten ja milloin sinä hyggeilet?

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!



Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hygge
Kuva: Photo by Stella Rose on Unsplash

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei TIP tapa, kuin ahdistuksen.

Kelan psykoterapiaa hakeville!!!

Kaiken maailman kohinaa