Juuri sinulle


 Nyt ovat kesälomat vihdoin alkaneet ja korona-rajoitukset alkavat vihdoinkin helpottaa. Enää ei vanhempienkaan tarvitse omien töidensä lomassa valvoa koululaisten opiskelua. Luin jokin aika sitten artikkelin ylen sivuilta, eräästä äidistä, joka kirjoitti omasta kolmilapsisen perheen arjestaan (linkki: korona-arki pistää perheet koville), ja täytyy kyllä myöntää, että itselleni sinkuna, lapsettomana ja introverttina käsityöihmisenä, jolla on seuranaan kaksi kissaa ja neljä käärmettä, ei tämä aika eristyksissä ole ollut läheskään niin vaikeaa, kuin monelle muulle. Veljeni perheessä esimerkiksi on viisi lasta ja molemmat vanhemmat ovat joutuneet käymään töissä kodin ulkopuolella. 

   Joten kälylleni ja veljelleni, sekä kaikille teille perheellisille, jotka olette pitäneet itsenne järjissänne tähän saakka, ja toimineet opettajina, harrastusohjaajina, varatuomareina ja vaikka minä muina, samalla hoitaen omat työt ohessa, teille suuri kiitos ja kumarrus. Sekä etähalaus, sopivan sosiaalisen välimatkan päästä. Varmasti on pinna päässyt palamaan muutaman kerran ja stressi on saattanut käydä ylivoimaiseksi. Kiitos, että olette jaksaneet. 


   Kiitos teille lapsille ja nuorille, jotka olette jaksaneet tässä stressaavassa erityistilanteessa herätä aamuisin käymään koulua ja tehdä läksyt, vaikkei millään olisi kiinnostanut. Varmasti teillä on ollut ikävä kavereita, opiskelu on ollut hankalaa ja päivät käyneet välillä tylsiksi, mutta silti olette pitäneet etäisyyttä turvallisuuden nimissä. Lisäksi erikoiskiitos teille perheen esikoisille, jotka olette joutuneet ottamaan vara-vanhemman sijan. Te kaikki olette lomanne ansainneet. 

  Kiitos kaikille teille iäkkäille, omat vanhempani mukaan lukien, joiden on täytynyt olla eristyksissä karanteenimaisissa olosuhteissa, ja jotka olette yksinäisyydestä ja muista vaikeuksista huolimatta olette noudattaneet tätä ohjetta. 

  Kiitos myös sinulle, joka olit ajatellut tekeväsi vaikka ja kuinka hirveästi, muttet jaksanukaan tehdä muuta kuin nukkua. Pysyit ainaki sisällä. "Kun nuori ihminen nukkuu, se on kuin laittaisi rahaa pankkiin," äitimammani tuppasi sanomaan. Uskon, että tämä pätee olkoon ikä mikä tahansa. Nukkuessaan ihminen ei ainakaan ole pahanteossa.

    Kiitos sinulle, joka olet noudattanut rajoituksia, vaikka kuinka on tuntunut, että pää räjähtää neljän
seinän sisällä, mitään tekemistä ei keksi ja ystäviä on ollut ikävä. 

  Kiitos taiteilijoille, muusikoille ja kaikille muillekin viihteen tekijöille, jotka ovat halunneet varmistaa, ettei katsottava lopu kesken. 

  Kaikkein suurin kiitos lääkäreille ja  hoitajille, jotka olette uhranneet paljon aikaanne, voimianne ja taitojanne, pelastaaksenne ihmishenkiä. Valtava kiitos myös opettajille, siivoojille, kaupan ja apteekin kassoille, roska-auton kuljettajille, ruoantuottajille, postimiehille ja kaikille teille, jotka olette pitäneet tämän yhteiskunnan pyörimässä. Te teette todella tärkeää työtä, emmekä me ole aikaisemmin arvostaneet sitä läheskään niin paljon, kuin meidän pitäisi.

  Suuri kiitos kaikille, jotka olette noudattaneet rajoituksia, ja ennen kaikkea teille, jotka olette antaneet rajoituksia, meidän suojaksemme. Tämä on varmasti ollut haastavaa ja stressaavaa aikaa. 

  Kiitos kaikille teille, jotka luette blogiani, seuraatte minua instagramissa ja kommentoitte julkaisujani. Olen todella kiitollinen teistä jokaiselle. Olen iloinen, jos voin jotenkin ilahduttaa teitä kirjoituksillani ja jakaa niitä ilonaiheita, joita olen itse löytänyt internetin ihmeellisestä maailmasta 

Kiitos juuri sinulle!


Kesä on alkanut ja rajoituksia on helpotettu. Terassit ja kahvilat aukeavat.  Nyt on helppo kuvitella, että tämä oli nyt tässä ja elämä voi jatkua normaalisti. Näin ei kuitenkaan ole. Ollaan yhä varovaisia ja pidetään turvallinen etäisyys muihin. Muistetaan, että nämä varotoimet eivät estä meitä nauttimasta tästä (ainakin tällä hetkellä) aurinkoisesta kesästä. 


Oikein nautinollista, aurinkoista ja lämmintä jäätelökesää kaikille!

Rakkaudella, Besara!

Ad Astra
Ad Meliora
Ad Victoriem


Kuvat:
Photo by Ethan Robertson on Unsplash
Photo by Marco Bianchetti on Unsplash
Photo by Sarah Gualtieri on Unsplash
Photo by Susn Matthiessen on Unsplash
Photo by Vicko Mozara on Unsplash
Mansikka-kuva on oma otokseni ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei TIP tapa, kuin ahdistuksen.

Kelan psykoterapiaa hakeville!!!

Kaiken maailman kohinaa