Raikas smoothie-resepti


Muutama viikko takaperin osui kaupassa käteeni pussillinen lehtikaalia. Koska kyseisellä elintarvikkeella on paljon terveysvaikutuksia, ja lehtikaalismoothieita on hehkutettu vaikka missä, päädyin kokeilemaan itsekin sitä.

Joten menin kotiin ja kaivoin naftaliinista vanhan blenderini, jota käytin viimeksi varmaan kuusi vuotta sitten, ennen kuin muutin Tampereelle. Kokeilin ensiksi pelkän banaanin ja lehtikaalin yhdistelmää, jonka ohensin vedellä ja makeutin hunajalla. Tulos oli ihan hyvää, mutta sitten kun lisäsin mustikoita, tulos hipoi lähes täydellistä.


Nyt olenkin muutaman viikon ajan juonut kyseistä sekoitusta ja täytyy kyllä myöntää, että oloni on ollut parempi. En varsinaisesti ole tehnyt mitään sen suurempaa muutosta ruokavaliooni, mutta hiljaahan sitä hyvä tulee. Sisäinen väsymys on hepottanut, joten oloni on ollut virkeämpi, ja keveämpi.

Joten, jotta kyseisestä reseptistä voisi olla apua muillekin haluan jakaa sen teidän kanssa.


1 - 2 lehtikaalin lehti(ä), riippuen lehden koosta
1 pieni banaani, tai ihan vaan banaani
n. 1,5-2 dl pakastemustikoita
n. 1,5 dl vettä
vajaa teelusikallinen hunajaa

Sekoita ainekset tasaiseksi juomaksi blenderissä. Halutessasi voit lisätä myös kauraleseitä, psylliumia tms. tuomaan juomaan lisäkuitua.



Kyseinen resepti on pohja, joten sitä voit halutessasi muokata oman maun ja ruokavalion mukaiseksi. 

Sitten ei muuta kuin nauttimaan. 

Nautitaan nyt myös aurinkoisista päivistä. Muistakaa juoda tarpeeksi nesteitä ja lisätkää hiukan suolaa juomaveden joukkoon, niin ei tule hikoillessa niin hutera olo, ja pukekaa märkä t-paita päälle oikein kuuminä päivinä. Viilentää mukavasti. 


Hyvää loppuviikkoa kaikille!

Rakkaudella Besara

Ad Astra
Ad Meliora
Ad Victoriem

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei TIP tapa, kuin ahdistuksen.

Kelan psykoterapiaa hakeville!!!

Kaiken maailman kohinaa