Vesi vanhin voitehista



Tiedän tiedän, otsikko on klisee, mutta koittakaa kestää.

Hellekesä on parhaimmillaan ja iltalehtien mukaan se tulee jatkumaan jopa seuraavan kuukauden ajan. Nyt on siis hyvä muistuttaa juomaan tarpeeksi vettä. Ei kuitenkaan liikaa. Suositus päivittäiselle veden juomiselle on  1-1,5 litraa.

Itse tunnustan olevani varsinainen veden suurkuluttaja. Minun normi vesilasilliseni ovat  puolen litran kolpakoita, koska siitä parista desistä, joka on standardi, en oikein tuppaa kostumaan (heh heh) juuri ollenkaan. Tästä kiitos äitini, joka aina joi isoja laseja vettä, eikä koskaan juonut kahvia ilman isoa vesilasillista. Näiden tapojen omiminen on osoittautunut varsin hyödylliseksi. Lisäksi kotopuolessa meillä oli niin hyvänmakuista vettä, että sitä kelpasi juodakin.

Mutta entä jos vesi ei vain yksinkertaisesti maistu? Tai sitä ei vain tule juotua tarpeeksi. Monet ovat ratkaiseet tämän lisäämällä veden sekaan hieman fun lightia, tai muuta sokeritonta mehutiivistettä, sekä kanniskelemalla mukanaan vesipulloa, joka tulee juoda tiettyyn aikaan mennessä. Jotkut ovat myös ottaneet tavaksi juoda lasillisen vettä, heti vessassa käynnin jälkeen. Onneksi monissa hedelmissä ja vihanneksissa, kuten kurkussa ja vesimelonissa on korkea vesipitoisuus, joten jos veden juominen ei kerta kaikkiaan onnistu, voi vaihtehtoisesti "syödä vetensä".

Veden makuun voi myös vaikuttaa lisäämällä kannulliseen vettä, esimerkiksi kurkkusiivuja, vihreää teetä, sitruunalohkoja, marjoja, inkivääriä ja mintunlehtiä. Melkein mikä tahansa tuore käy. Sitten vain kannu jääkaappiin kylmenemään, tai pöydälle lämpenemään, ja maustumaan hetkiseksi.

Maun parantumisen lisäksi, makuvesillä tai detox-vesillä, joita jotkut juovat kuuriluontoisesti, on myös erilasia terveysvaikutuksia. Ne ovat hyvin vitamiinipitoisia, ja voivat auttaa hillitsemään sokerihimoa, kiihdyttämään aineenvaihduntaa, alentamaan verenpainetta, poistamaan myrkkyjä elimistöstä ja tukemaan painonpudotusta.

Itse tykkään kurkku-sitruuna yhdistelmästä. Se on helppo ja halpa yhdistelmä. Pelkkä sitruunavesi maistuu mielestäni turhan kitkerältä, mutta kurkkusiivut pehmentävät makua juuri sopivasti. Joskus lisään sekaan myös inkivääriä, joko raasteena tai viipaleina.

Makuvesissä on helppouden lisäksi se hyvä puoli, että rajana on vain oma mielikuvitus, omat makutottumukset, ja /tai mahdolliset ruoka-aine allergiat. Jos kuitenkin kaipaat lisää vinkkejä, voit googlettaa helposti makuvesi ohjeita ja reseptejä. Jos sinulla on pinterest-tili, sanoilla detox water recipes löytää paljon uusia ideoita.

Koska voimakas hikoilu vaikuttaa kehon suolatasapainoon, voi oikein kovalla helteellä, tai jos tiedossa on fyysisesti rasittavaa toimintaa, litraan juomavettä liuottaa hypysellisen puhdistamatonta merisuolaa ja juoda sitä pitkin päivää. Suolatasapainon ylläpitäminen ehkäisee pahoinvointia, kramppeja ja päänsärkyä.

Joten nautitaan kesästä ja pidetään nestetasapainosta huolta.

Rakkaudella Besara

Ad Astra
Ad Meliore
Ad Victoriam

Päivitetty 26.3.2019

Lähteet: https://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/ravinto/treenaaja_nain_pidat_suolat_tasapainossa
              http://pyrkimyshyvaan.blogspot.com/2015/08/vesi-ja-suola-superkaksikko.html
              http://www.jasenkorjaaja.palvelee.fi/94
              http://www.lily.fi/blogit/halo/makuvetta
              https://askelterveyteen.com/detox-kuuri-sitruuna-kurkku-inkivaari/
             https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ravitsemisterapeutti-nain-paljon-vetta-pitaisi-oikeasti-juoda-paivassa/6188936#gs.Ag2O894

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei TIP tapa, kuin ahdistuksen.

Kelan psykoterapiaa hakeville!!!

Kaiken maailman kohinaa